Przy Kominie z polską kuchnią! Nowa restauracja w Monopolis.
Wybór dań, które czerpią z klasycznych przepisów i regionalnych smaków Polski. Wnętrze łączące nowoczesny design i klimat dawnej Łodzi. To wszystko...
Czytaj więcej
Mała, wielka Szpulka w nowej odsłonie
O tym dlaczego Szpulka z bistro przekształciła się w restaurację, nowym menu oraz wieczorach i spotkaniach degustacyjnych rozmawiamy z Anną Grabarek...
Czytaj więcej
Skarby w wekach nie tylko na wakacyjne podróże
Któż nie pamięta weków? Dżemy, przeciery, ogórki czy też kompoty – to nasze smaki dzieciństwa. Była też peklowana wieprzowina w słoiku...
Czytaj więcej
Cynamon Catering dobry na każdą okazję
Cały czas się rozwijamy, bliżej nam do elegancko serwowanych dań w restauracji niż starego typu cateringów. Właśnie wprowadzamy kolejną usługę –...
Czytaj więcej
Bez stresu, pośpiechu. Święta przygotuje Bawełna!
Nie trzeba stać godzinami w kuchni, aby przygotować pyszne święta - wystarczy skorzystać z produktów Wekowni lub z dań przygotowanych na...
Czytaj więcej
Pan Kanapka przygotuje święta
O sytuacji w branży gastronomicznej, ofercie cateringu na wigilijne spotkania firmowe i te w rodzinnym gronie oraz nowym koncepcie – Jacku...
Czytaj więcej
Piwnica Łódzka. Sala na dole, sala na górze
Przetrzymali pandemię, nie zwolnili pracowników i powiększyli restaurację. Dziś przygotowują się na jesienno-zimowy sezon i zapraszają do dwóch gustownie urządzonych sal....
Czytaj więcej
Gotowanie jest po prostu magią
Te pięć lat odkąd mam Stekówkę, to najcudowniejszy czas w moim życiu. Czas nauki, inspiracji, poznawania nowych ludzi i doświadczania magii,...
Czytaj więcej
Cieszą oko i są rajem dla podniebienia
O słodkich stołach, jeszcze słodszych witrynach i okolicznościowych tortach rozmawiamy z PAULINĄ ŻUREK, właścicielką kawiarni Nie Pytaj, która zaprasza gości na...
Czytaj więcej
Kawa prosto z łódzkiej Asterii
Zależy mi na tym, by klient był jak najbardziej zadowolony. Jeśli poznam jego metodę zaparzania kawy i gust smakowy, będę w...
Czytaj więcej
Gdzie? Nie Pytaj
Skryła się pośród bloków na Chojnach. Jest wyjątkowa. Oferuje kawę speciality, wyborne słodycze, wytrawne chałki, placuchy twarogowe ze słonym karmelem i...
Czytaj więcej
Lato ze smakiem. Oryginale potrawy w łódzkich restauracjach
Jeśli spędzacie lato w Łodzi, to warto od czasu do czasu wybrać się do jednej z łódzkich restauracji i skosztować serwowanych...
Czytaj więcej
Tak smakuje cały świat w restauracjach Grupy Bawełna
Restauracje Grupy Bawełna od kilku lat dbają o podniebienia łodzian i gości odwiedzających nasze miasto, a restauracyjne smaki wielu dań zamknięte...
Czytaj więcej
Odkrywaj z nami smaki w Ukrytych Rzekach
Elegancko, klimatycznie, wyjątkowo, te trzy słowa mówią wszystko o Ukrytych Rzekach, restauracji, o której się nie zapomina. Rewelacyjna kuchnia, bogaty wybór...
Czytaj więcej
Smaki Turcji w sercu Bałut
Chciałbym, aby Meat Point znany był z wyjątkowego jedzenia i z niepowtarzalnej atmosfery. Marzę o tym, aby za jakiś czas, gdy...
Czytaj więcej
Tu kluczowe są trzy liczby
O tym, dlaczego o sztuce wypieku pizzy decydują pewne liczby, jak podzielić się obowiązkami prowadząc rodzinny biznes i dlaczego robot pomaga...
Czytaj więcej
Najlepsza pizza neapolitana w Łodzi
Znawcy mówią, że do tego, by pizza była smaczna potrzeba dwóch rzeczy: pieca i ciasta. W pizzy neapolitańskiej ważna jest jeszcze...
Czytaj więcej
La Mia Fabbrica – najlepsza pizza neapolitańska w Łodzi!
Znawcy mówią, że do tego, by pizza była smaczna potrzeba dwóch rzeczy: pieca i ciasta. W pizzy neapolitańskiej ważny jest jeszcze...
Czytaj więcej
Pan Kanapka, firma cateringowa z Łodzi, która zrewolucjonizowała branżę
O dobrej kuchni, ofercie dla firm lub klientów prywatnych, nowościach i braku stabilności wywołanej przez pandemię, rozmawiamy z Jackiem Matuszewskim, współwłaścicielem...
Czytaj więcej
Łodzianie polubili steki z Indian Steak
Indian Steak to restauracja, jakiej w Monopolis i w Łodzi jeszcze nie było. Doskonałe steki z najlepszej wołowiny w Polsce, do...
Czytaj więcej
Załaduj więcej