Cieszą oko i są rajem dla podniebienia

Cieszą oko i są rajem dla podniebienia

O słodkich stołach, jeszcze słodszych  witrynach i okolicznościowych tortach  rozmawiamy z PAULINĄ ŻUREK,  właścicielką kawiarni Nie Pytaj, która zaprasza gości na...
Czytaj więcej
Gotowanie jest po prostu magią

Gotowanie jest po prostu magią

Te pięć lat odkąd mam Stekówkę, to najcudowniejszy czas w moim życiu. Czas nauki, inspiracji, poznawania nowych ludzi i doświadczania magii,...
Czytaj więcej
Piwnica Łódzka. Sala na dole, sala na górze

Piwnica Łódzka. Sala na dole, sala na górze

Przetrzymali pandemię, nie zwolnili pracowników i powiększyli restaurację. Dziś przygotowują się na jesienno-zimowy sezon i zapraszają do dwóch gustownie urządzonych sal....
Czytaj więcej
Kawa prosto z łódzkiej Asterii

Kawa prosto z łódzkiej Asterii

Zależy mi na tym, by klient był jak najbardziej zadowolony. Jeśli poznam jego metodę zaparzania kawy i gust smakowy, będę w...
Czytaj więcej
Gdzie? Nie Pytaj

Gdzie? Nie Pytaj

Skryła się pośród bloków na Chojnach. Jest wyjątkowa. Oferuje kawę speciality, wyborne słodycze, wytrawne chałki, placuchy twarogowe ze słonym karmelem i...
Czytaj więcej
Lato ze smakiem. Oryginale potrawy w łódzkich restauracjach

Lato ze smakiem. Oryginale potrawy w łódzkich restauracjach

Jeśli spędzacie lato w Łodzi, to warto od czasu do czasu wybrać się do jednej z łódzkich restauracji i skosztować serwowanych...
Czytaj więcej
Tak smakuje cały świat w restauracjach Grupy Bawełna

Tak smakuje cały świat w restauracjach Grupy Bawełna

Restauracje Grupy Bawełna od kilku lat dbają o podniebienia łodzian i gości odwiedzających nasze miasto, a restauracyjne smaki wielu dań zamknięte...
Czytaj więcej
Odkrywaj z nami smaki w Ukrytych Rzekach

Odkrywaj z nami smaki w Ukrytych Rzekach

Elegancko, klimatycznie, wyjątkowo, te trzy słowa mówią wszystko o Ukrytych Rzekach, restauracji, o której się nie zapomina. Rewelacyjna kuchnia, bogaty wybór...
Czytaj więcej
Smaki Turcji w sercu Bałut

Smaki Turcji w sercu Bałut

Chciałbym, aby Meat Point znany był z wyjątkowego jedzenia i z niepowtarzalnej atmosfery. Marzę o tym, aby za jakiś czas, gdy...
Czytaj więcej
Tu kluczowe są trzy liczby

Tu kluczowe są trzy liczby

O tym, dlaczego o sztuce wypieku pizzy decydują pewne liczby, jak podzielić się obowiązkami prowadząc rodzinny biznes i dlaczego robot pomaga...
Czytaj więcej
Najlepsza pizza neapolitana w Łodzi

Najlepsza pizza neapolitana w Łodzi

Znawcy mówią, że do tego, by pizza była smaczna potrzeba dwóch rzeczy: pieca i ciasta. W pizzy neapolitańskiej ważna jest jeszcze...
Czytaj więcej
La Mia Fabbrica – najlepsza pizza neapolitańska w Łodzi!

La Mia Fabbrica – najlepsza pizza neapolitańska w Łodzi!

Znawcy mówią, że do tego, by pizza była smaczna potrzeba dwóch rzeczy: pieca i ciasta. W pizzy neapolitańskiej ważny jest jeszcze...
Czytaj więcej
Pan Kanapka, firma cateringowa z Łodzi, która zrewolucjonizowała branżę

Pan Kanapka, firma cateringowa z Łodzi, która zrewolucjonizowała branżę

O dobrej kuchni, ofercie dla firm lub klientów prywatnych, nowościach i braku stabilności wywołanej przez pandemię, rozmawiamy z Jackiem Matuszewskim, współwłaścicielem...
Czytaj więcej
Łodzianie polubili steki z Indian Steak

Łodzianie polubili steki z Indian Steak

Indian Steak to restauracja, jakiej w Monopolis i w Łodzi jeszcze nie było. Doskonałe steki z najlepszej wołowiny w Polsce, do...
Czytaj więcej
Indian Steak w Monopolis. Najlepsze steki w Łodzi!

Indian Steak w Monopolis. Najlepsze steki w Łodzi!

. (więcej…)
Czytaj więcej
Są piwa i jest Trybunał

Są piwa i jest Trybunał

Piwo Trybunał z Browaru Piotrków w Piotrkowie Trybunalskim szturmem zdobywa fanów. Ta piwna marka staje się coraz bardziej znana nie tylko...
Czytaj więcej
Wekownia – bawełniane weki rzemieślnicze

Wekownia – bawełniane weki rzemieślnicze

O trudnych czasach w branży gastronomicznej, szukaniu sposobów na przetrwanie, nowych pomysłach i najnowszym koncepcie – WEKOWNI rozmawiamy z Anną Grabarek,...
Czytaj więcej
Manufaktura w Łodzi. Są restauracje i jest… Szpulka

Manufaktura w Łodzi. Są restauracje i jest… Szpulka

Być w Manufakturze i nie zajrzeć do Szpulki to, jak być w Paryżu i nie widzieć wieży Eiffla. Goście mówią o...
Czytaj więcej
Przemysław Wieloch: Zależy nam na jakości, a nie ilości

Przemysław Wieloch: Zależy nam na jakości, a nie ilości

O wiosenno-letniej karcie dań, planowanej kolacji degustacyjnej dyktatorów i miłym spędzaniu czasu na tarasie opowiada Przemysław Wieloch, szef kuchni w restauracji...
Czytaj więcej
Szef poleca, czyli pasty, pasztety i zimne nóżki!

Szef poleca, czyli pasty, pasztety i zimne nóżki!

Adres przy Pomorskiej 144 znają wszyscy, którzy lubią dobrą kuchnię. Restauracji Heksagon i serwowanych tam dań nikomu nie trzeba polecać, ale…...
Czytaj więcej
Załaduj więcej