Kulinaria

Skarby w wekach nie tylko na wakacyjne podróże

Skarby w wekach nie tylko na wakacyjne podróże

Któż nie pamięta weków? Dżemy, przeciery, ogórki czy też kompoty – to nasze smaki dzieciństwa. Była też peklowana wieprzowina w słoiku czy sałatki warzywne. Ale nie każdemu z nas chce się spędzać czas w kuchni, przygotowując skomplikowane potrawy. Dzięki Wekowni nie musimy tego robić. Możemy za to cieszyć się smakiem wyjątkowych potraw i przetworów stworzonych z przepisów szefów kuchni Grupy Bawełna.

 

Wekownia to prawdziwe  weki rzemieślnicze, tworzone przez samych szefów kuchni Grupy Bawełna. To nie tylko sposób na wykorzystanie wakacyjnych, świeżych produktów, ale również okazja do eksperymentowania z dziczyzną, owocami morza i odkrywanie nowych smaków. Bawełniane weki są stworzone z dbałością o skład i pasją do niepowtarzalnych smaków. Szefowie kuchni zamykają w szklanych słojach zarówno dania prosto z restauracyjnego menu, tradycyjne potrawy, a także autorskie dania i przetwory.

Jakość najważniejsza

Kucharze przykładają ogromną wagę do selekcji produktów, aby oferować klientom tylko to, co najlepsze. Dania wyróżniają się prostym składem, nie zawierają sztucznych barwników ani dodatków chemicznych, co sprawia, że są nie tylko smaczne, ale również dobre dla naszego organizmu.

W bogatej ofercie można znaleźć doskonałe dania, takie jak na przykład: polędwica wołowa w sosie truflowym, ale także klasyczny sos bolognese, albo klopsiki w kilku wersjach. Wekownia to także smarowidła. Tradycyjny paprykarz w wersji Wekowni zawiera samą rybę i warzywa, a pasztet z gęsi otrzymał w 2022 nagrodę targów Natura Food. Wekownia to także propozycje dla wegetarian, warto sprawdzić pyszne zupy, albo pasty warzywne. Od niedawna oferta Wekowni powiększyła się o dania z dziczyzny i soki tłoczone.

Wekowe dania pozwalają zachować naturalne walory smakowe i aromatyczne składników. Proces konserwacji sprawia, że smaki i tekstury składników harmonizują, tworząc prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej.

Na prezent i na przyjęcie

Wekownia to nie tylko oaza dla smakoszy, ale również dla tych, którzy szukają czegoś więcej niż zwykłego posiłku. Oferta weków jest tak różnorodna i ciekawa, że bez problemu możemy je podać na wykwintnej kolacji dla znajomych. To też oczywiście doskonałe rozwiązanie na co dzień w domach, podczas weekendowych wypadów czy wakacyjnych przygód na łonie natury. To wygodny sposób na cieszenie się smakiem restauracyjnych potraw w dowolnym miejscu i czasie. Dodatkowo bawełniane weki są również doskonałym pomysłem na prezent lub elementem paczek i upominków dla rodziny, pracowników lub klientów.

Specjały Wekowni są dostępne online, dzięki czemu można je zamówić z dostawą do domu w ciągu zaledwie 24 godzin. Można również zakupić we wszystkich restauracjach Grupy Bawełna, czyli w Lnie, Bawełnie i Szpulce lub w renomowanych delikatesach na terenie całej Polski. Ta elastyczność zakupowa sprawia, że każdy ma szansę cieszyć się wyjątkowymi smakami Wekowni.

Na stronie firmy wciąż pojawiają się nowości. Szefowie kuchni nie spoczywają na laurach i nieustannie kombinują z nowymi smakami. Są symbolem kreatywności, jakości i zaangażowania.

Kto by pomyślał, że w daniu ze słoika można doświadczyć prawdziwej magii kulinarnej, i że smak zamknięty w weku na długo pozostanie w pamięci. Smacznego!

Smakołyki z Wekowni dostępne są we wszystkich restauracjach Grupy Bawełna, czyli w Lnie na OFF Piotrowska Center oraz Szpulce i Bawełnie w Manufakturze.

W wakacje z kodem: LIFEIN na stronie www.wekownia.pl 12% rabatu na wszystkie produkty i zestawy Wekowni!

Zdjęcia Justyna Tomczak