Kulinaria

Przy Kominie z polską kuchnią!

Przy Kominie z polską kuchnią!

Wybór dań, które czerpią z klasycznych przepisów i regionalnych smaków Polski. Wnętrze łączące nowoczesny design i klimat dawnej Łodzi. To wszystko w niepowtarzalnej atmosferze i w wyjątkowym miejscu, jakim jest restauracja Przy Kominie, nowa perła kulinarna Monopolis.

Przy Kominie to nowe miejsce na kulinarnej mapie Łodzi. Łączy w sobie urok pofabrycznej, industrialnej Łodzi z wyjątkowym wnętrzem i nowoczesnym podejściem do smaków. Restauracja, usytuowana w sercu Monopolis, tuż obok górującego nad okolicą komina, który stał się już symbolem Łodzi, zaprasza gości już od 27 października br. Od niedzieli do czwartku będzie otwarta w godzinach 12.00-22.00, a w piątki i soboty od 12.00 do 24.00

Menu zainspirowane polską tradycją, w pełni wykorzystuje potencjał polskich produktów i tradycyjnych przepisów kulinarnych. Dzięki temu goście restauracji mogą wybierać spośród szerokiej gamy dań, przygotowanych na podstawie klasycznych przepisów i regionalnych smaków Polski. Przy Kominie to miejsce, które z pewnością zachwyci smakoszy i miłośników kuchni polskiej.

Autorem menu i szefem kuchni Przy Kominie jest Aleksandra Pintara-Smoczyńska (na zdjęciu), która już od dwudziestu lat z pasją serwuje swoim gościom świeże smaki i kulinarne pomysły. Wyróżnia ją bogate doświadczenie w gastronomii i wyjątkowy spokój, który pomaga w tworzeniu perfekcyjnych dań. Uwielbia kupować świeże składniki od lokalnych dostawców, bo jak sama mówi, najważniejsza jest nie ilość, a jakość przygotowywanych przez nią dań.

Nowy szef kuchni ma swoim koncie udział w znanym i wymagającym konkursie kulinarnym: Wine & Food Noble Night, gdzie w formule pokazu mistrzowskiego prezentowała specjalny deser. Przeszła także kurs pod okiem Arkadiusza Zuchmańskiego, pierwszego Polaka, który zdobył Gwiazdkę Michelin.

Jeśli jesteście ciekawi, jak smakuje kuchnia polska w autorskim wydaniu Aleksandry Pintara-Smoczyńskiej, zapraszamy do rezerwacji stolików! Restauracja startuje od piątku 27 października i już od godz. 12.00 będzie będzie można spróbować dań a’la carte.

Zapraszamy do rezerwacji: 726-110-210!