Trattoria Italiana i Sendai Sushi już niebawem rozpoczną działalność w Monopolis, łódzkim centrum biurowo-rozrywkowo-kulturalnym. To kolejne lokale, które zdecydowały się przyjąć zaproszenie inwestora centrum i zagoszczą w gościnnych przestrzeniach po dawnych zakładach spirytusowych.

– To wyjątkowy moment w historii Monopolis, ponieważ wreszcie zaczynamy otwierać się na zewnątrz dla wszystkich mieszkańców Łodzi – mówił Krzysztof Witkowski, prezes firmy Virako, inwestor Monopolis. – Po Scenie Monopolis, która zainaugurowała działalność w połowie stycznia już wkrótce swoich gości zaproszą do Monopolis nowe restauracje i kawiarnie. Bardzo się cieszę, że nasze zaproszenie przyjęły Trattoria Italiana i Sendai Sushi, które są wyjątkowymi restauracjami i cieszą się doskonałą opinią nie tylko mieszkańców Łodzi. Warto podkreślić, że obie swoje dania przygotowują z najlepszych produktów. Wasze kuchnie zasługują na najlepsze miejsce w Łodzi, a Monopolis właśnie takim jest!

Trattoria Italiana i Sendai Sushi to dwie znane łódzkie restauracje. Pierwsza mieści się na dworcu Łódź Żabieniec i słynie z najlepszych w mieście makaronów i dań przygotowywanych z owoców morza, a druga działa przy ulicy Piotrkowskiej i jak niesie fama jest jedną z najlepszych japońskich restauracji w Polsce. Właściciele obu lokali zdecydowali się przyjąć zaproszenie Krzysztofa Witkowskiego i przenieść swoją działalność do Monopolis. Obie restauracje prowadzone są przez małżeństwa – właścicielami Trattoria Italiana są Monika i Francesco Maneli, a Sendai Sushi Kamila i Michał Przybysz.

– Bardzo dziękujemy za zaproszenie do Monpolis, które jest wyjątkowym miejscem w Łodzi – mówił Michał Przybysz, który w Sendai Sushi zajmuje się kuchnią i jest sushi masterem. – Cieszymy się, że już wkrótce będziemy mogli zaprosić naszych dotychczasowych gości do lokalu w nowym miejscu.

Z kolei Monika Maneli wspólnie z mężem zapraszali do Trattoria Italiana. – Możemy obiecać, że choć restauracja zmieni swoje miejsce, to kuchnia będzie taka, jak dotychczas – mówiła pani Monika.

Warto dodać, że oba nowe lokale będą się mieściły w pasażu Monopolis, jedna w północnej jego części, a druga w południowej. W obu ważnym elementem będą ogródki. Po sąsiedzku działać będą inne lokale, które już wkrótce rozpoczną swoją działalność w Monopolis – Piekarnia Łódź, która jest konceptem gastronomicznym właścicieli sieci cukierni Sowa, Mono Cafe, za którym stoją trzy osoby: Anna i Jakub Zając, właściciele lokalu, znani łódzcy influencerzy, organizatorzy festiwali See Blogers Łódź i gdańskiego Festiwalu Kobiet Internetu oraz Nikodem Baran, który będzie zarządzał kawiarnią oraz ARTeria, który zrealizują Anna Rubaj, jedna ze znanych łódzkich restauratorek oraz Artur Schutter, prezes firmy Lim8, operatora Sceny Monopolis.