Polecamy

Nowy streetfoodowy adres na Piotrkowskiej. Pan Precel rusza na podbój Łodzi!

Nowy streetfoodowy adres na Piotrkowskiej. Pan Precel rusza na podbój Łodzi!

Serca łodzian zdobywają nowe, pyszne przekąski. W piątek 24 lutego na Piotrkowskiej 115 otworzył się Pan Precel, oferujący szeroki wybór precli prosto z pieca. Tradycyjne, z posypką, nadziewane, wytrawne i słodkie – w preclowym menu każdy znajdzie coś dla siebie!

Dobrej jakości dodatki, pasja i dopracowany przez lata przepis – czy to sposób na street food idealny? Zdecydowanie tak – dowodem jest Pan Precel, który działa na rynku już ponad 10 lat. Jak powstają precle? Każdy z nich to produkt wykonany w całości ręcznie, począwszy od wyrobienia ciasta i skomponowania farszu, a na formowaniu i wypiekaniu skończywszy. Cały proces można podglądać przez szybę w lokalu, aż do momentu, w którym gorąca przekąska trafi w nasze dłonie. Nic więc dziwnego, że Pan Precel zaskarbił sobie serca mieszkańców Wrocławia, Torunia… i ruszył dalej na podbój kolejnych miast. Jego najnowszym punktem na mapie została Łódź.

Nowy lokal w Łodzi

Od 24 lutego na Piotrkowskiej łodzianie mogą cieszyć się smakiem pysznych precli od Pana Precla. W dniu otwarcia każdy mógł zajadać się darmową przekąską prosto z pieca. Dodatkowego precelka można było zdobyć dzięki polubieniu profilu Pana Precla na Instagramie lub Facebooku – prawdziwa uczta! Nowy lokal został bardzo dobrze przyjęty, bowiem Pan Precel ma przekąski idealne dla każdego. Tuż obok tradycyjnych precli formowanych w ósemkę, palucha albo na okrągło, znajdziemy również preceldogi. To paluchy nadziewane ciepłym, wytrawnym farszem, w ciekawych smakach – zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Wielbiciele klasyki również znajdą coś dla siebie. Precle podstawowe z makiem, słonecznikiem, sezamem, czy z solą będą fantastyczną szybką przekąską.

Street food coraz bardziej popularny

Street food, czyli wysokiej jakości jedzenie kupowane na ulicy, zyskuje coraz większą liczbę zwolenników. Kiedy jesteśmy w biegu i nie mamy czasu gotować lub wybrać się do ulubionej restauracji, taki streetfoodowy posiłek jest naprawdę idealnym rozwiązaniem. Warto również zauważyć, że uliczne jedzenie nie zawsze jest fast foodem – street food oferuje również naprawdę wartościowe przekąski. Idealnym przykładem są, chociażby precle od Pana Precla, których nie smaży się w oleju. Najpierw obwarza się je w wodzie, a następnie wypieka w piecu, dzięki smakują tak charakterystycznie. Baza wszystkich precli to pszenne, wegańskie ciasto z naturalną recepturą, która dopracowywana była przez lata – tak powstaje jakościowy polski street food! Dobrane według upodobania nadzienia i posypki tworzą z precli przekąskę idealną na każdą okazję – jako śniadanie do pracy, lunch, przekąska do kawy czy na spotkanie z przyjaciółmi.

Precle dla każdego

Precle od Pana Precla każdego dnia są wypiekane z ciasta własnej receptury, a następnie ręcznie zwijane. Dzięki temu są zawsze świeże, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Sprawdzą się jako streetfodowa przekąska, a także pieczywo do weekendowych śniadań. Co więcej, każdy znajdzie precla dla siebie – zarówno zwolennicy słodkości, jak i miłośnicy wytrawnych smaków. Zajrzyj na Piotrkowską 115 i spróbuj tych intrygujących, przepysznych przekąsek.