Czekolada i truskawki od lat są uważane za jedne z najsilniejszych afrodyzjaków. Nie zabraknie ich w autorskim menu szefa kuchni restauracji Four Colors. Miłosny deser będzie zwieńczeniem pięciodaniowej kolacji walentynkowej, na którą DoubleTree by Hilton Łódź zaprasza od 14 do 17 lutego. Pyszne jedzenie można połączyć z dobrą muzyką, wybierając się na jeden z koncertów w klubie Wytwórnia.

Tegoroczna oferta walentynkowa hotelu DoubleTree by Hilton Łódź została zatytułowana „Taste of Love”. Oznacza to, że kuchnia zaserwuje naturalne afrodyzjaki w oryginalnych odsłonach. Pięciodaniowe menu otwiera łosoś jurajski marynowany w burakach i brandy, gąszcz z kumkwata, mus z topinamburu i grzanka z chleba melasowego. Zarówno przystawka, jak i danie główne zostały skomponowane z kilku propozycji do wyboru, co pozwoli wegetarianom oraz amatorom mięsnych przysmaków znaleźć potrawy trafiające w ich gust. Pomiędzy tymi daniami zostanie podana zupa krem z białych szparagów, które nie tylko stanowiły ulubiony przysmak faraonów i cesarzy, ale są też naturalnym sposobem na pobudzenie libido. Ukoronowaniem nastrojowej kolacji w blasku świec będzie słodki deser.

Dla wszystkich, którzy nie chcą zakończyć świętowania tego samego wieczoru, hotel przygotował specjalne pakiety pobytowe dla dwojga, które obejmują: walentynkową kolację z autorskim menu Szefa Kuchni, bilety na koncert w klubie Wytwórnia, nocleg, nielimitowany dostęp do strefy Health Club (basen, sauna, jacuzzi, siłownia), śniadanie oraz mały upominek. Z oferty można skorzystać w walentynkowy wieczór 14 lutego wybierając się na koncert portugalskiego artysty Dino D’Santiago, którego Madonna zaprosiła do nagrania swojej nowej płyty, lub 16 lutego, kiedy to na scenie klubu Wytwórnia wystąpi polski duet muzyczny wykonujący muzykę electropop – The Dumplings.